Aktiviteter

Paddla kanot, vandringsleder i skogen, bada bastu & Badtunna.

Login

Forgot your password?

Facebook:

 

Hitta till oss:

Köranvisningar


Från Kalmar eller Oskarshamn E22, tag avfart Påskallavik Emsfors. Kör igenom Emsfors och över tre broar, efter sista bron tag första vägen till höger. Följ vägskyltar "VILLAN EMSNÄS" kör tills vägen tar slut ca 1 km

 

Väder i Påskallavik:

 

 

Väder Påskallavik

Bilder

Bastu & Badtuna

Våra badtunnor ligger precis vid å-kanten.

Paddla på Emån.

Tänk tanken att sakta glida fram av egen kraft genom tystnaden i ett tillstånd på gränsen till återfödelse: "vara ett med naturen …".
Slå läger för natten. Göra upp eld, halstra din fiskfångst, koka kaffe över lägerelden, se solen gå ner bakom träd-topparna… omsluten av den småländska natten och stilla fundera över morgondagens upplevelser och vad de kan innebära...

Hyra kanot.

Vid större grupper hyr vi in kanadensare från www.kanot.info

Skogspromenad.

Ger man sig ut på skogsvandring vet man aldrig vad man kan få se!

Aktiviteter

Badtunna & Bastutunna:

Har ni bokat boende eller bed & breakfast har ni möjlighet att även boka vår vedeldad bad eller Bastutunna. Hur skönt som helst att slappna av i. Bada i 39° varmt vatten, se stjärnhimlen, njut av snöfallet I vinterkvällen eller regnet en höstkväll. Ju ruskigare vädret är desto större blir upplevelsen. En upplevelse väl värd att dela med sina goda vänner och arbetskamrater. Det finns plats för 6-7 personer I badtunnan och 8 personer I bastun. Tag med badkläder, badskor och mössa, badlakan lånar ni av oss.


Paddla eller ro på Emån.

Emåns vattensystem korsar nästan hela Småland från öst till väst. Den rinner upp på småländska höglandet söder om Nässjö från två olika sjösystem. Den paddlingsbara sträckan är nästan 20 mil fram till utloppet i Östersjön med en fallhöjd på 230 meter. Det är Smålands längsta och troligen mest kända kanotled. Emån har mycket att ge både av naturupplevelser och omväxlande paddling.

Höglandets täta skogar med små åkerlyckor och björkhagar övergår så småningom till öppnare jordbruksbygder för att åter bytas till skog, närmare kusten. Djurlivet är rikt, i synnerhet under vattnet. Emån hyser så mycket som ca 25 olika fiskarter, bl. a grov havslaxöring och vår största insjöfisk malen, som kan bli 3 meter lång och väga över 100 kg.

Kanadensare och roddbåt

Vi en kanadensare och en rodbåt som vi gärna lånar ut till våra gäster. Det finns utrustning för att paddla både kortare och längresträckor på Emån. Kontakta oss för mer information om våra arrangemang med kanadensare. Vi sammarbetar även med Gert och Ewa som driver Emåturism utanför Högsby. För mer information om dem gå in på. www.kanot.info


Vandra i skogen.

Villan är belägen ca 3 km från Påskallavik och havet. Vår kursgård är omgiven av vacker orörd skog och Emån ringlande utanför husknuten.

Upptäck vår oerhört fina och natur längs Emån eller vandra längs kusten runt Påskallavik.